Vytisknout tuto stránku
středa, 11 květen 2022 12:30

KOTLÍKOVÉ DOTACE

Vážení zástupci měst a obcí,

rádi bychom Vám nabídli informační materiály k finančním příspěvkům na výměnu starých nevyhovujících kotlů z programu kotlíkových dotací, který pro Vaše občany připravilo Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR.

Jedinečná dotační pomoc ve výši až 95 % je určena domácnostem
s nižšími příjmy
a lze o ni žádat i zpětně. Žádosti budou přijímat kraje, a to do 31. srpna 2022. Spuštění příjmu se předpokládá v průběhu června. Příspěvky bude možné čerpat také zálohově.

O podporu na výměnu neekologického kotle nepřijdou ani ostatní domácnosti. Ty mají možnost získat dotaci z programu Nová zelená úsporám ve výši až 50 %.

Domácnosti tak dostávají nanejvýš výhodnou možnost k výměně starých kotlů na pevná paliva 1. a 2. emisní třídy ještě před jejich zákazem.

Prospekty k oběma programům si můžete vytisknout a zařadit do svých zpravodajů a periodik, zveřejnit na svém webu, na úřadu či jinak zprostředkovat svým spoluobčanům. Stáhnout si je můžete v elektronické podobě na odkaze Letáky: Kotlíkové dotace 2022

V případě dotazů k těmto materiálům nás kontaktujte e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

S pozdravem a přáním pěkných dnů


Samostatné oddělení komunikace

Státní fond životního prostředí ČR
Olbrachtova 2006/9, 140 00  Praha 4

Přečteno: 685 x